VETAFSCHEIDER

VETAFSCHEIDER

We maken een onderscheid tussen de afscheiders voor private woningen en voor professionele doeleinden (volgens de norm EN- 1825).

 

Vetafscheiders voor huishoudelijk gebruik

Het vethoudende water, afkomstig van keuken, badkamer, wasplaats,… komt in deze tank terecht. Door het verschil in densiteit (gewicht), wordt een automatische scheiding doorgevoerd tussen het water enerzijds en de vetten anderzijds. De vetten verzamelen zich aan de oppervlakte en vormen een korst op het water. De afvoerbuis start net boven de bodem van de put, zodat geen vetten worden mee afgevoerd.

 

Vetafscheiders voor professioneel gebruik

De vetafscheider voor professioneel gebruik is een toestel dat geplaatst wordt aan de afvoer van afvalwater van restaurants en kantines. Het is bedoeld om vet op te vangen zodat dit de verdere bebuizing niet verder verstopt. De tank is opgesplitst in twee delen: de SLIBVANG en de VETAFSCHEIDER.

 

Biologische onderhoudsproducten

De tegenhanger van de chemische producten met dezelfde werking, doch volledig biologisch afbreekbaar. Voorziet onderhoud van alle leidingen van afvalwaters: W.C., gootstenen, douches, baden, lavabo’s, enz.