Geschiedenis

Het bedrijf werd in 1992 door de heer Erik Coolens opgericht te Gent onder de naam Vecoplast NV en ging van start met de productie van kunststoftanks door middel van de productietechniek rotatiegieten. Erik had reeds 20 jaar ervaring in deze productie techniek, dit stond troef bij de groei van de onderneming.

In 1998 investeerden de Gebroeders Roger Deschacht en Ronny Deschacht in het bedrijf. Dit om zowel de technische als de commerciële mogelijkheden te optimaliseren. De nieuwe firma werd omgedoopt tot DS plastics Belgium NV en verhuisde naar een groter pand te Nevele.

Vervolgens richtte het bedrijf zich onder meer op diversificatie en is het uitgegroeid tot fabrikant van regenwatertanks, septische tanks, prefab riolering en aansluitingen.

De productiesite in Nevele werd al snel te klein door commerciële groei dat het bedrijf maakte. In 2004 werd uit noodzaak een tweede productie-eenheid opgericht in Ruddervoorde, de productie van de prefab riolering werd naar Ruddervoorde verhuisd.

In 2008 werden de twee vestigingen samengebracht onder het nieuwe en huidige gebouw te Lokeren. Dit gebouw werd voorzien van alle nieuwe technische mogelijkheden. Er werd geïnvesteerd in nieuwe machines onder meer voor het rotatiegieten. De nieuwe machines hebben de productiecapaciteit zowat verdubbeld alsook de technische mogelijkheden binnen het vakgebied. Hierdoor kan DS Plastics zich nu ook profileren als betrouwbare toeleverancier op vlak van rotatiegiettechniek, dit voor tal van sectoren.

Door de centrale gunstige ligging heeft het bedrijf ook een commercieel en logistiek voordeel.

Sinds 2010 heeft Tom Henneman, de kleinzoon van Roger Deschacht, zijn intrede gemaakt in DS Plastics. Dit kwam gepaard met de creatie van een nieuw merk, namelijk Otium. Dit is een nieuw concept in de wereld van design bloempotten en outdoor meubilair. Het doel is om deze producten te commercialiseren binnen Europa.

Ook werd het productgamma “watertreatment” door het nieuwe team verder uitgebouwd, en richten we ons op specialisatie in volgende productgroepen: Regenwater – Waterbehandeling – Aansluitingen – Mazouttanks.

Samen met een jong en dynamisch team wordt er binnen het bedrijf voortdurend gestreefd naar innovatie.

Ondertussen kan het bedrijf DS Plastics onderverdeeld worden in drie pijlers:

  • DS Plastics watertreatment
  • Otium
  • Rotech

We streven naar een groei op deze drie pijlers, service en kwaliteit zijn onze belangrijkste troeven.

ds plastics builing
Vestiging Nevele 1998 – 2008
ds plastics builing
Huidige vestiging Lokeren