Ondergrondse opslagtanks / regenwaterputten

Ondergrondse opslagtanks / regenwaterputten (26)

Regenwatertanks voor opslag van regenwater in de grond

Regenwater opvangen is de eerste stap in het kader van een duurzame omgang met water. Dat kan ondergronds met interne opvangtanks.

Bekijk ons aanbod

Bovengrondse stockagetanks en regentonnen

Bovengrondse stockagetanks en regentonnen (40)

Bovengrondse kunststof opslagtanks en regentonnen

Regenwater opvangen is de eerste stap in het kader van een duurzame omgang met water. Bij renovatieprojecten in stedelijke gebieden moet dat vaak bovengronds. De tanks zijn geschikt om bovengrondse opstellingen te maken voor opslag van regenwater in gebouwen waar toegang beperkt is. Door meerdere tanks te koppelen kunnen grote opslagvolumes bekomen worden. Dankzij lichte gewichten van de tanks zijn ze snel en eenvoudig te plaatsen. Industriespaarbekkens zijn vooral voor bedrijfsmatig gebruik bedoeld. Wasinstallaties, tuinbouwbedrijven en industriële bedrijven kunnen zo op rationele wijze grote hoeveelheden water in voorraad houden of opslaan. Regenwater kan gebruikt worden voor verschillende doeleinden, zoals het vullen van vijvers, reinigen van terrassen, water geven aan planten,…

Bekijk ons aanbod

Regenwaterfilters

Regenwaterfilters (20)

Takken, bladeren, steentjes, grof zand, vuil, ... opvangen door een regenwaterfilter voor het regenwater in de put komt.

Takken, bladeren, steentjes, grof zand, vuil, ... opvangen door een regenwaterfilter voor het regenwater in de put komt. Regenwater gereinigd door deze filters is in een perfecte staat voor tankopslag en voor later gebruik in de wasmachine, voor het doorspoelen van toiletten, gebruik in de tuin…

Voorfilters: De cycloonfilters wordt meestal onder de grond in de horizontale regenwater pijp, die van het dak komt, geïnstalleerd. Het van het dak komende water loopt aan de zijkant van de filter binnen en wordt vervolgens over de verticaal staande cilindrische filter geleid. Door de middelpunt vliegende kracht wordt het regenwater door de verticale filter gezogen en via de achterliggende uitgang naar de opslagtank gevoerd. De bladeren, mos en ander vuil worden er betrouwbaar uitgefilterd en worden weggespoeld met het restwater naar de afloop.

Inline filters: De inline filter wordt in het mangat of in de ophoogschacht van de regenwaterput ingewerkt. Deze wordt tussen de aan- en de afvoer geplaatst. Het gefilterde regenwater stroomt verticaal in de regenwaterput, het vuil dat in de filter achterblijft, spoelt weg. De inline filters zijn ontwikkeld voor toepassingen met weinig ruimte en waar er slechts een klein hoogteverschil is tussen in- en uitgangen.

Valbuisfilters: De valbuisfilters worden ingebouwd in de regenwater valbuis. Het plaatsen van een valbuisfilter is het meest ideaal bij hellende daken van dakpannen of leien.

 

Bekijk ons aanbod

Regenwaterrecuperatiessystemen

Regenwaterrecuperatiessystemen (61)

Hemelwaterinstallatie - Regenwaterwinning en regenwatergebruik

Voor de was, het spoelen van het toilet, de schoonmaak en het besproeien van de tuin is regenwater geschikt. Maar daarvoor heb je wel een goede hemelwaterinstallatie nodig. Een regenwaterput is overigens verplicht bij een nieuwbouwwoning of grondige renovatie. Waarom zou je die regenwatervoorraad dan niet optimaal benutten?

Automatische omschakeling naar leidingwater met een Sigma, Optima of Multimat besturingssysteem: Deze systemen voor regenwaterrecuperatie regelen het gehele regenwater toevoersysteem, controleren het niveau van de regenwatertank en schakelen automatisch over naar leidingwater wanneer nodig. Volgens DIN 1989 en DIN EN 1717. Onze bijvulsystemen werden goedgekeurd door de Belgische Federatie voor de Watersector, we geschikken overn een Belgaqua certificaat.

LAAG ENERGIEVERBRUIK! De systemen zijn standaard uitgerust met een pompregelaar (ZETA 02 pump controller) die slechts 0.2 watt verbruikt in stand-by modus, wat aanzienlijk lager is dan bij andere beschikbare commerciële besturingen. Deze pompregelaar zorgt voor de aansturing van de pomp wanneer nodig.

Aanzuigfilters: Alle aanzuigfilters worden standaard voorzien met een vlotterbal van 15cm.

  • Drijvende fijne aanzuigfilters (SAFF): Voor het onttrekken van regenwater uit tanks en andere opslagvaten, vijvers en putten. De filter heeft een maaswijdte van 0.3mm.
  • Drijvende grove aanzuigfilters (SAGF): Voor het onttrekken van proper voor-gefilterd regenwater uit stortbakken en andere opslagvaten. De filter heeft een maaswijdte van 1.2mm.
  • Aanzuigfilters zonder terugslag: De modellen voor dompelpompen/ drukpompen hebben geen terugslagklep.(zoals bij ons Optima systeem)
  • Aanzuigfilters met terugslag: Daarentegen zijn de modellen voor zuigpompen uitgerust met een terugslagklep. (zoals bij ons Sigma systeem)

Aanzuigfilter sets: Deze sets bestaan uit de standaard fijne aanzuigfilter met vlotterbal (15cm) en een aanzuigslang met koppeling.

Totaaloplossingen

  • Complete Regenwaterrecuperatie paketten: Installatie voor het hergebruik van het in de hemelwaterput opgevangen water door middel van een aangesloten pompinstallatie voor de aansluiting van 1 of meerdere toiletten of wasmachine...
  • Recuperatiesystemen SLIM RAIN: kant en klare oplossing voor het gebruik van regenwater in de tuin en rond het huis.

Bekijk ons aanbod

Regenwaterinfiltratie

Regenwaterinfiltratie (14)

Infiltratiesysteem om water in de bodem te laten dringen

Regenwater laten infiltreren betekent dat je het regenwater op een of andere manier de kans geeft terug in de grond te dringen. Het is eigenlijk niet meer dan het herstellen van een verstoord natuurlijk patroon. Regen dringt gewoon in de bodem waarop het valt, en vult op die manier de grondwatervoorraden opnieuw aan. In het volgebouwde Vlaanderen krijgt het regenwater hier steeds minder de kans toe. Regenwater laten infiltreren kan dus een belangrijke bijdrage leveren aan het herstel van onze grondwatervoorraden en het tegengaan van de verdroging.

Een goed infiltratiesysteem kan opgebouwd worden uit ondergrondse kratten uit kunststof die het regenwater tijdelijk opvangen en vertraagd in de ondergrond later doordringen.

Op uw individueel infiltratiesysteem kunt u het volgende aansluiten:

  • De overloop van uw regenwaterput
  • Regenwater van verharde oppervlakte (terrassen) die je opvangt via afvoergeulen, klokroosters …
  • Eventueel het gezuiverde afvalwater (overloop van IBA 1 individuele waterzuivering)


De DS Infiltratiekratten zijn voorverpakt in kant-en-klaar pakketten van 200l t.e.m. 1200l. Voorzien van aansluiting (in en uit) ø160 en inspectiekanaal. De BENOR gekeurde geo-textiel, waarin ze worden gewikkeld is een hoogwaardig, geweven doek uit kunststof; type SG29/29 (Bonar). Deze geotextiel heeft geen risico op dichtslibben. Zeer flexibel inzetbaar!

Voor projecten groter dan 1200L kan er een combinatie van verschillende standaardreferenties gebruikt worden.

DS zandvangput wordt voor de infiltratiekratten geplaatst. Lichaam in HDPE met uitneembare emmer in PVC.

PVC filterput wordt voor het infiltratiesysteem geplaatst en vangt de kleine vaste delen op. Geschikt voor bladvang en filteren grof vuil.

 

Bekijk ons aanbod

Stormwater beheersing

Stormwater beheersing (11)

Grote volumes van 20 000 L – 300 000 L

  • DS STORMBEKKEN: Tijdelijke opvang van regenwater, afkomstig van hevige neerslag, voor het vertraagd lozen.
  • DS INFILTRATIEBEKKEN: Gelijktijdig infiltreren van regenwater. De DS Polystorm krat is speciaal ontworpen voor het gebruik op grote gedimensioneerde toepassingen.
  • DS OPSLAGBEKKEN: Opslag van regenwater voor hergebruik

Bekijk ons aanbod

Go Up